"Run Game" problem in VS5

  • #10, by gabartsMonday, 12. June 2017, 10:46 5 years ago
    It doesn't seem a big problem, I've noticed instead that the config file doesn't save correctly. I have to manually delete the app data folder to reset all the content.

    Forum Fan

    136 Posts


  • #11, by AkcayKaraazmakMonday, 12. June 2017, 12:55 5 years ago
    I still couldnt fix it. But what I found is, it deletes the visplayer.exe process after sometime. It should deleted immidietly after its closed but it stays there for some time then removes from mem. But sometimes even I exit the editor and open it again it stays there. Its wierd. Havent tried with other projects but I tried with my game's different saved files also demo game. Result always same. It should be a bug.

    Great Poster

    440 Posts

  • #12, by PaupasiaMonday, 12. June 2017, 13:27 5 years ago
    I have Win7 32 bit and I've not encountered the same problem.

    I start the games from the icon "Run game" and when I press X, visplayer immediately disappears from memory. This is all very strange. 
    I use the english version of the Editor.




    Forum Fan

    165 Posts

  • #13, by AkcayKaraazmakMonday, 12. June 2017, 13:43 5 years ago
    I have Win7 32 bit and I've not encountered the same problem.

    I start the games from the icon "Run game" and when I press X, visplayer immediately disappears from memory. This is all very strange. 
    I use the english version of the Editor.



    Yea thats what I do also smile . and yea its very wierd. I'm using win7 64. I used quit, ctrl+F4, X and all same ... :\


    Great Poster

    440 Posts

  • #14, by AkcayKaraazmakMonday, 12. June 2017, 16:56 5 years ago
    I found what causes that issue. A 3d software was rendering when I was working on Vis. I stopped the rendering and now VS immidietly removes the games from memory as soon as I close it. But in VS4 I was working like this and never had this kind of issue before.

    Anyway thank you guys for your help and suggesstions.

    Great Poster

    440 Posts

  • #15, by MachtnixMonday, 12. June 2017, 17:19 5 years ago
    I also have 3d renderings in the background! Thanks for this hint. Using 4.2.5 it doesn't care. Btw: sometimes Vis and Firefox doesn't like to work at the same time.

    Thread Captain

    1093 Posts