Entering the console's Log crashes Player [SOLVED]

  • #1, by maxim-grachevMonday, 25. January, 17:24 A month ago
    Hello, fellow Visionaire adepts!
    I recently created a new project in Visionaire Studio 5, and everytime I enter the console (via Tab key) and press Log, the Player crashes. I turned on the Debug mode and there are two error messages in its log:
    1) Error creating directory C:\Users\NAME\AppData\Local\STUDIO\GAME

    2) cannot create directory (C:\Users\NAME\AppData\Local/STUDIO/GAME/) for config
    (that's not my mistake, and there really are slashes instead of backslashes in the end of the second Error)
    I have Windows 8, run Visionaire as Administrator, even set the visplayer.exe itself to run as Administrator, I tried to create new projects in different folders (including Desktop) on different disks, but nothing helps, the same thing occures.
    The strangest thing is I have already made a different project, about half a year ago, on the same machine, and it has no such errors but has another one: console's log works great (though it says Could not open file 'C:\Program Files\Visionaire Studio 5\skins\0\DINPro-Medium.ttf', I checked and there actually is no such font file there), but here the game crashes when I turn the debug mode on...
    Hope all this information will be useful and will help fixing the issues.

    Newbie

    3 Posts


  • #2, by afrlmeMonday, 25. January, 19:53 A month ago
    Did you specify a game &/or company name on the main game settings section of the Visionaire Studio editor? If so, did you include any special characters in any of the names? or have you accidentally added whitespace to the end of one or both of the names?

    Don't worry about the missing font error, it's just a paid font that was included with Visionaire but seems to have been misplaced. I thought Simon had fixed it with one of the recent updates, oh well.

    Imperator

    6935 Posts

  • #3, by maxim-grachevMonday, 25. January, 20:01 A month ago
    Did you specify a game &/or company name on the main game settings section of the Visionaire Studio editor? If so, did you include any special characters in any of the names? or have you accidentally added whitespace to the end of one or both of the names?
    Hey, afrlme!

    Oh my god, you are right! I had a space symbol in the end of the company name!!! How could it be: I thought about this solution, so I checked for it several times! The previous project I mentioned, the working one, has exact same company name (obviously)... Anyway, thank you very much and sorry for my negligence!

    Newbie

    3 Posts

Write post