General volume strangely low

  • #1, by stered86Wednesday, 12. September 2018, 17:16 A year ago
    Hi, I recently started to implement speech files into my game and I noticed one thing: the volume of the audio files is decreased when played inside the game, even though I've already set the general volume to 100% (I tried to do it both using lua or via action part).

    Has anyone else experienced this issue?

    I was wondering if you think there could be a solution to this situation, because right now my only way out seems to edit all the speech files increasing their volume.

    Newbie

    62 Posts


  • #2, by sebastianWednesday, 12. September 2018, 17:46 A year ago
    which version of VS are you using?
    is the audio also quiter in the editor when you preview the sound file? 

    Thread Captain

    2331 Posts

  • #3, by afrlmeWednesday, 12. September 2018, 17:48 A year ago
    general volume? you mean the master speech volume or the global volume or both or the volume of the speech file?

    Have you checked the volume mixer of windows to make sure the game isn't playing at a lower volume than the global volume value you have set on windows?

    Imperator

    6768 Posts

  • #4, by stered86Wednesday, 12. September 2018, 18:01 A year ago
    which version of VS are you using?
    is the audio also quiter in the editor when you preview the sound file? 
    I'm using Visionaire 5.0.6 and yes, the audio is quieter in the editor as well!


    general volume? you mean the master speech volume or the global volume or both or the volume of the speech file?



    Have you checked the volume mixer of windows to make sure the game isn't playing at a lower volume than the global volume value you have set on windows?



    https://i.gyazo.com/178573d2584a47efa400a178143e0b1e.png
    I tried to increase both the master speech volume and the global volume, but they're already set to 100%.

    Following your suggestion I also checked the volume mixer of windows, but Visionaire is playing at 100% volume!

    Newbie

    62 Posts

  • #5, by afrlmeWednesday, 12. September 2018, 18:28 A year ago
    Maybe it's to do with the codecs & which program you used to export or convert the sounds.

    Imperator

    6768 Posts

  • #6, by chronologicFriday, 09. November 2018, 08:08 A year ago
    I am also seeing the same issue, if I play an ogg file through visionaire compared to audacity. 

    Newbie

    22 Posts

Write post