Turning character doesn't work well

  • #1, by TinTinSunday, 18. February 2018, 07:09 2 years ago
    Hi

    I mentioned before that turning character doesn't work very well for me.I didn't see it in RC versions and worked perfect.
    I last version, Sometimes it works and sometimes not. It occur more when character is walking.
    It happened in all directions like left to right (more than 60 degree) and so on.

    I mentioned this problem last time ago but seems there is not any update at all for VS.

    Forum Fan

    193 Posts


  • #2, by sebastianSunday, 18. February 2018, 10:13 2 years ago
    Could you give some more hints about ehat exactly you configured?

    I assume by your mention of the 60° angle that you have one turn animation for that Outfit with start + end angle in the same direction, right? 
    Where do they start/stop? 

    Just for the record: Windows or mac? 

    Thread Captain

    2337 Posts

  • #3, by TinTinSunday, 18. February 2018, 13:20 2 years ago
    Sebastian
    I'm on Windows. and 8 directions.

    I rememberd Simon said that turning have to more than 60° angle. All  Start/Stop of my works is more than it by now. I hadn't this problem in previous versions.
    This version ignore it in random, special in walking and i really can't explain when it happened.

    Did you try it for yourself and it works fine for you always?

    Forum Fan

    193 Posts

  • #4, by sebastianSunday, 18. February 2018, 14:30 2 years ago
    Sebastian
    I'm on Windows. and 8 directions.

    I rememberd Simon said that turning have to more than 60° angle. All  Start/Stop of my works is more than it by now. I hadn't this problem in previous versions.
    This version ignore it in random, special in walking and i really can't explain when it happened.

    Did you try it for yourself and it works fine for you always?
    i would like to reproduce it. Thats why i need to know how you turn animation is built up wink

    Thread Captain

    2337 Posts

  • #5, by esmeraldaSunday, 18. February 2018, 14:48 2 years ago
    I can confirm, that when using multiple turn animations, the turn animations doesn't play while walking. Or only randomly.

    When using a single turn animation (starting angle same as ending angle) it does play while walking.

    But the single turn animation causes a crash in the player the moment a text of the comment set should be displayed.
    I have two version of my game, absolutly identical, only the turn animations were changed from multiple to one single animation. When I use an inventory item on a scene object and don't have a specified response for that, in the first version (multiple turn animations) a text of the assigned comment set is displayed as it should. In the second version (single turn animation) the screen freezed and the player crashes. Tested it on several objects, on two computers and with the game started out of the editor or as a exported game. Always the same result.

    Great Poster

    392 Posts

  • #6, by TinTinSunday, 18. February 2018, 15:24 2 years ago
    @esmeralda
    Thanks for confirm


    @Sebastian
    Here you are:

    Forum Fan

    193 Posts

Write post