Hide/Show Character stopped working

  • #1, by RadicaaWednesday, 18. February 2015, 15:56 6 years ago
    So I been using the Hide/Show Character action since I started using VS. But now, for some weird reason, when I place "Hide Character: X" at beginning of the scene, and then use "Show Character: X" in some action, the character won't show up. What? His starting position is indicated, the position is inside the wayborders and I've been trying to make it more and more simple, but the character just won't show up. I had a more complex action list for him but now for debugging I made it as simple as:

    Specified the starting position from the character properties:
    At the beginning of scene: Hide Character: X
    Click on object "Window": first action -> Show character: X

    And he won't show up? I am using a few scripts provided by AFRLme to position narration text and character text, nothing else is affecting the event.

    Newbie

    25 Posts


  • #2, by afrlmeWednesday, 18. February 2015, 15:59 6 years ago
    try adding a short pause to the beginning of the at begin of scene action. Or try using the set character opacity action parts instead.

    Imperator

    6842 Posts

  • #3, by RadicaaWednesday, 18. February 2015, 16:05 6 years ago
    The pause didn't help but the opacity did. Great, but can't we safely assume that this is a bug then?

    Newbie

    25 Posts

  • #4, by afrlmeWednesday, 18. February 2015, 16:12 6 years ago
    Could be. Could be. I couldn't tell you for sure. Is there anything written in the log, when you try to use the hide / show character action parts?

    Imperator

    6842 Posts

  • #5, by RadicaaWednesday, 18. February 2015, 16:13 6 years ago
    Log? grin Edit* oh and btw, the opacity works in theory but now the NPC is there invisible, with the active mouse triggered when hovered over him... So that kinda fails too.

    Newbie

    25 Posts

  • #6, by afrlmeWednesday, 18. February 2015, 16:28 6 years ago
    maybe teleport the character to another scene then?

    Imperator

    6842 Posts

  • #7, by RadicaaWednesday, 18. February 2015, 16:31 6 years ago
    Okay, with the Set Character to Position action, I assume?

    Newbie

    25 Posts

  • #8, by afrlmeWednesday, 18. February 2015, 16:46 6 years ago
    indeed or with the set character to object action part. smile

    Imperator

    6842 Posts

  • #9, by RadicaaWednesday, 18. February 2015, 18:10 6 years ago
    Works. Thanks.

    Newbie

    25 Posts

  • #10, by constantinTuesday, 28. March 2017, 22:36 3 years ago
    thank you - changing the position after "hide" and before "show" works. 

    Forum Fan

    167 Posts

Write post