Spine Animation: Bilder werden nicht erkannt / Spine animation: Images missing

  • #1, by johnsmith12701Wednesday, 12. April 2017, 18:52 3 years ago
    Hallo,

    ich wollte meine Personenanimationen für mein Spiel gerne mit einer Spine-Datei umsetzten und habe dafür Dragonbones verwendet (denn dort kann man auch in das Spine-Format exportieren).

    Leider werden die Bilder für die Animation nicht geladen/erkannt.

    Ich habe unter "Outfit Einstellungen" für die 3D-Model-Datei meine .json Datei zugewiesen. Auch habe ich beim Outfit die entsprechende Animation eingestellt. Die einzelnden Frames werden auch erkannt, nur halt komplett ohne Bild...
    Mich wundert, das in der .json-Datei keinerlei Zuweisung auf die Bilder vorhanden ist (dies ist laut Spine-Website auch in aus Spine exportierten Dateien der Fall). Auch habe ich in Visionaire keine weitere Möglichkeit gefunden, die Bilder zuzuweisen.

    Vielen Dank im Vorraus!

    ---

    Hello,

    I intended to do the character animations for my game with a Spine data and I used the program Dragonbones to do so (Dragonbones is able to export as Spine).

    Sadly, Visionaire does not seem to load/recognize the images for my animation.

    I uploaded the .json file in "Outfit properties" "3D model file". I also chose the right animation in the register card "outfits". Visionaire does recognize the single frames correctly, just without the images....
    I was wondering why there was no link on the images in the .json file, but this seems to be correct. Finally, I could not find any further possibilities to lin the images directly to Visionaire.

    Thank you for your help!

    Newbie

    3 Posts


  • #2, by afrlmeWednesday, 12. April 2017, 19:16 3 years ago
    Visionaire 4.2.5 or 5.0 beta? I think there was a bug with Spine animations in one of the versions? I forget.

    Anyway, check out this lengthy thread. I think there's a link to a working spine demo ved created by one of the VS forum members (Bones) on page 8 of the thread.

    Imperator

    6846 Posts

  • #3, by johnsmith12701Thursday, 13. April 2017, 08:38 3 years ago
    Thank you!

    The demo file you linked was very helpful, after some trial and error it finally worked (I have still no idea why though...).


    But as always, one problem solved, another turns up: The text my character is supposed to say does not appear above said character but in the top left corner and the scaling of the character size through the "Way system" sadly does not work either...

    (I use 4.2.5, I tried out beta 5, this seems to be the version which does not work for spine at all.)

    Newbie

    3 Posts

  • #4, by johnsmith12701Thursday, 13. April 2017, 09:01 3 years ago
    OK, I fixed the "way system" problem. Never mind...

    Newbie

    3 Posts

Write post