Android issue

  • #1, by paraboleeMonday, 05. January 2015, 07:32 6 years ago
    Hi there,

    New to Visionaire. In the long term I am planning to build a commercial game with it. But first I am building something I am going to release as free for the learning process. So I am just experimenting with Visionaire right now. So far I have had a wonderful experience and am in love with the software. However I am trying to test exporting for Android so I can keep it in mind. I have been able to export successfully but it will not run on the two devices I have tested.

    I get an ""visionaire player has stopped"" error when exporting at 1080, and when exporting at 720 I get -

    "Init failed, could not load game. There is no game file or the game file is corrupted. For more info view messages.log."

    Unfortunately I don't know where to find this log file. Can anyone shed light on why I am having this issue?

    Thanks!

    Newbie

    40 Posts


  • #2, by SimonSMonday, 05. January 2015, 10:03 6 years ago
    Hi there,

    you have some intel about your devices ?

    If create a folder "visionaire" on your internal sdcard (not the external but the other one) there will be the messages.log in it. Does the game run when you try 720p in Windows or Mac ?

    Thread Captain

    1383 Posts

  • #3, by paraboleeMonday, 05. January 2015, 19:40 6 years ago
    I tried to build the game scaled to 720 for PC and when trying to run I got a similar error -

    "Init failed, could not load game.
    There is no game file or the game file is corrupted.
    For more info view message.log"

    Where is this log generated? It does run fine when built in its native 1080p.

    Here is the log from Android -

    10:13:25.185:zip: /data/app/com.visionaire.player-1.apk
    10:13:25.186:opening $assets/config.ini
    10:13:25.186:file: assets/config.ini offset: 45058444
    10:13:25.187:Loading from $assets/config.ini
    10:13:25.218:m_gamePath: $assets/ShepAdventure0.0006.vis
    10:13:25.218:opening $assets/ShepAdventure0.0006.vis
    10:13:25.218:file: assets/ShepAdventure0.0006.vis offset: 9330308
    10:13:25.219:opening $assets/ShepAdventure0.0006.vis
    10:13:25.219:file: assets/ShepAdventure0.0006.vis offset: 9330308
    10:13:25.220:The composed file '$assets/ShepAdventure0.0006.vis' contains 11 files.
    10:13:25.221:Loading file 'ShepAdventure0.0006.vis#v#-01#00010#' from composed file '$assets/ShepAdventure0.0006.vis'.
    10:13:25.221:opening $assets/ShepAdventure0.0006.vis
    10:13:25.221:file: assets/ShepAdventure0.0006.vis offset: 9330308
    10:13:25.222:Failed to read buffer of project file. File is corrupt. Error: expected < Position: ?@
    10:13:25.222:Failed to load ved file ShepAdventure0.0006
    10:13:25.223:Loading game from file 'ShepAdventure0.0006.vis#v#-01#00010#' failed!
    10:13:25.223:Init failed, could not load game

    THANKS!

    Newbie

    40 Posts

  • #4, by SimonSMonday, 05. January 2015, 19:50 6 years ago
    Maybe we just sort that resizing doesn't work at the time. So we try it 1080p. Have you got any videos in your game ? What device do you have ? Does it have 1GB RAM ? Are you using oggs and no mp3s ?

    Thread Captain

    1383 Posts

  • #5, by paraboleeMonday, 05. January 2015, 19:53 6 years ago
    I tried it on an Nvidia Shield Portable and a Sony Xperia Z3. Both have more than 1GB RAM.

    No sound at the moment, there are 2 MKV videos (could that be the issue?).

    Thanks

    Newbie

    40 Posts

  • #6, by SimonSMonday, 05. January 2015, 20:01 6 years ago
    Let's just cross that out and switch them off.

    Thread Captain

    1383 Posts

  • #7, by paraboleeMonday, 05. January 2015, 20:35 6 years ago
    Ok so it was the video preventing it from launching. Will a different video format fix that?

    Also now that I have it running I see a few other issues.

    1. There is no way to perform a right click action. I presume this is simply because the game would need an interface specifically built for Android/IOS that did not require a mouse but works with a touch screen input.

    2. Whenever I click on something and my character speaks the text appears and disappears instantly. Like the Android version ignores the "<p2>" command I have used to make sure the dialog text is on screen long enough to be viewable. What is causing this and how can I fix it?

    Thank you so much for all your help! I am really loving learning this software.

    Newbie

    40 Posts

  • #8, by SimonSTuesday, 06. January 2015, 08:23 6 years ago
    The videos on android are seemingly broken at the time, I'll fix them soon.

    1. Yep, you need to design your interface accordingly.

    2. I'll look into that, could be a bug.

    Thread Captain

    1383 Posts

  • #9, by paraboleeTuesday, 06. January 2015, 17:04 6 years ago
    OK, thanks so much for all your help!

    Newbie

    40 Posts

Write post